//Keskustateko 2022

Keskustateko 2022

Hämeenlinnan keskustateko on kolmannen kerran järjestettävä vuotuinen kilpailu, jonka tarkoitus on korostaa keskustojen merkitystä kaupungille sekä löytää Hämeenlinnan keskustan mielikuvaa edistäviä asioita.

Paikallinen kilpailu toimii samalla myös esikarsintana ja osana valtakunnallisen Elävät Kaupunkikeskustat ry:n uutta kansallista kilpailua.

Keskustateko voi olla mikä vaan asia joka liittyy keskustan fiilikseen

positiivisesti. Hyviä kohteita on esimerkiksi jokin ilmiö, innovaatio, huikea

tapahtuma, tuottaja joka tekee osaltaan vaikuttavan kulttuuriteon

kaupunkiin, onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, kaupunkilaisia

hyödyttävä teko, infra ja kaavoitusratkaisut, viihtyisyyden parantaminen,

yhteisöllinen teko, joka koetaan merkittävänä keskustan fiiliksessä… vain mielikuvitus on rajana.

  • Tunnustus voidaan myöntää mille tahansa taholle joka ansaitsee toimellaan
    saada tunnustusta.
    Ehdotuksiin halutaan yleisö mukaan. Paikallista keskustatekoa voi ehdottaa 22.7.2022 saakka, sen jälkeen paikallinen raati valitsee Hämeenlinnan ehdokkaan valtakunnalliseen kisaan. Valtakunnallinen voittaja julkistetaan elokuun lopussa.

Hämeenlinnan ehdotuksia voi lähettää osoitteeseen info@kaupunkikeskusta.fi.
Esittele ehdotus, järjestäjä ja lyhyet perustelut, miksi juuri tämä ansaitsee kunniaa. Myös valokuvia olisi hyvä saada ehdotukseen mukaan.
Anna myös omat yhteystietosi, kaikkien ehdottaneiden kesken arvotaan lahjakortti.

Vuonna 2021 Hämeenlinna sai valtakunnallisessa kilpailussa kunniamaininnan Lokkiprojekti-teosta. https://yle.fi/uutiset/3-12073983

Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) on vuonna 1997 perustettu kaupunkikeskustojen kehittämisen valtakunnallinen kattojärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on Suomen kaupunki- ja kuntakeskusten jatkuva kehittäminen eläviksi, elinvoimaisiksi, viihtyisiksi ja kilpailukykyisiksi. Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry ja Hämeenlinnan kaupunki ovat jäseninä yhdistyksessä.

2022-05-19T05:29:00+00:00